skip to Main Content

Sanne Bakker: “Ik hield er zelfs een spreekbeurt over.”

Sanne Bakker is heeft een eigen reisblog en tipt al jaren leuke plekken in Nederland. Ze is ook initiatiefnemer van Welkom terug in NL. Ze vertelt aan welke plekken zij nog herinneringen heeft.

Aan welke plek in Nederland koester jij herinneringen uit je jeugd?

“Wij zijn jaren op rij naar Rhenen op de Utrechtse Heuvelrug geweest. Vanuit hier maakten we veel uitstapjes op de Veluwe zoals naar de speeltuin het Uilenbos in Lunteren. Je had hier enorme schommels en een houtenglijbaan waar je met een matje vanaf moest roetsjen. Er ligt een kinderboerderij bij en een pannenkoekenhuis. Ook gingen we naar de dierentuin Ouwehands, waar het berenbos en de zeeleeuwenshow favoriet was. In Rhenen was ook een luchtballonnenfestival, uit de uiterwaard van de Rijn stegen in mijn herinnering honderden ballonnen op. Ik heb er later zelfs een spreekbeurt over gehouden.”

Foto: De Hollandse Duinen vlakbij huis, Sanne Bakker

Welke plek in Nederland wil je nog bezoeken?

“Ik schaam me een beetje dat ik wel op de tropische eilanden van Fiji (how far can you go?) ben geweest maar niet op Texel en Schiermonnikoog. Op de weg naar Texel wil ik dan stoppen bij Project de Nollen, een supergaaf kunstproject waar andere ambassadeurs met de Instameet zijn geweest. Daarnaast wil ik nog een keer wandelen in de Amsterdamse waterleidingduinen en ben ik heel benieuwd naar de Markerwadden.”

Foto: herfst in Amersfoort, Sanne Bakker

Wat is je favoriete lekkernij/streekproduct?

“Kaas en drop. Drop is sowieso favoriet. In Nieuw-Zeeland kocht ik na een paar maanden reizen voor veel teveel geld ‘Dutch licorice’. Zo erg was ik eraan toe. Verder wordt ik als een kind zo blij van poffertjes, kan ik een versgebakken stroopwafel op de markt niet weerstaan en kom ik m’n bed ook uit voor een Bossche bol. Een vers harinkje lust ik ook graag… Had ik al Haagse hopjes gezegd?”

Foto: Verse Hollandse nieuwe, foto: Sanne Bakker

Wat vind jij zo bijzonder aan Nederland?

“Het landschap. Wat een verschillen zijn er als je kijkt naar Zuid-Limburg, de Veluwe en de kust waar ik zelf woon. En dat op slechts 2 uur rijden van elkaar! Daarnaast de verschillen tussen Amsterdam en Rotterdam, niet alleen qua uitstraling maar ook de mentaliteit. Al die bijzondere steden. Haarlem, Leiden, Amersfoort… iedere keer kan je je ook in zo’n 2e stad verwonderen. En dat we zoveel mooie musea en kastelen hebben om te bezoeken!”

Welke vorm van accommodatie vind jij het leukste om bij/in te slapen en waarom? 

“Momenteel zijn de pods mijn favoriet. Dit zijn kleine blokhutjes. Dan zit je toch middenin de natuur, maar heb je iets meer luxe dan in een tent. Daarnaast zijn er zoveel bijzondere accommodaties in Nederland te vinden. Van boomhut tot kasteel of hobbithuisje. Ik vind het extra leuk als ik iets bijzonders kan vinden.”

Overnachten in Kasteel Elsloo in Limburg, foto: Sanne Bakker

Wat is je favoriete seizoen en waarom?  

“Ik hou het meest van de zomer. Strand, festivals (helaas dit jaar niet), varen, kamperen… allemaal toch net wat leuker met temperaturen boven de 20 graden en de zon op je bol. Voor foto’s is de herfst magisch met het licht.”

Back To Top