skip to Main Content

Het mooiste van Nederland volgens onze ambassadeurs

Richard en Lieke Lamb“Onze favoriete pekken in Nederland zijn De Zaanse Schans, Zierikzee, Goedereede en Watersport camping de Heeg.”

Bart de Boer: “Eigenlijk wil ik het geheim houden. Vanaf de Volmolen in Riethoven bij Veldhoven loopt een pad van natuurmonumenten. Je komt uit op de plek waar het riviertje de Keersop in de Dommel stroomt. Een magische plek.”

Carolien Karthaus-Spoor: “Mijn tip is Texel!”

Marrigt van der Valk: “Mijn #valkstuin (volkstuin) die midden het Leeuwarderbos ligt. Aan de rand van Leeuwarden ligt het Leeuwarderbos een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Een gebied waar veel soorten vogels leven. Elke dag is het een cadeautje om vanuit de tuin te kunnen genieten van alle natuurlijke geluiden om mij heen.”

Sabine de Witte: “Mijn mooiste plek is Schoorl, een plek met mooie jeugdherinneringen én de plek waar mijn liefde voor bos en zee samen komt. Geen keuze; het is er allebei. Fotografe en vriendin Kim Brink heeft er met haar familie een duinhuisje en dat is de plek waar ik deze zomer graag op ontdekkingsreis ga.”

Bas van Teylingen: “Almere Duin heeft heel veel. Het ligt vrij, volop natuur, dichtbij het centrum van Almere, maar ook dichtbij het Gooi en Amsterdam. Lekker eten in restaurant Bakboord in Almere Haven, wandelen in Pampushout of Oostvaardersplassen, zwemmen aan het Aalsmeerderstrand, maar vooral ook heerlijke BBQ’n op de Big Green Egg in onze eigen achtertuin. Hier wonen voelt alsof wij elke dag op vakantie zijn!”

Erwin Blom: “Mijn favoriete plek is het Waterland. Net Amsterdam uit en onmiddellijk tussen de koeien. Van het stadse leven naar een rustige omgeving in een paar minuten! En bij een strenge winter meteen op het ijs. Lekker om doorheen te fietsen en even helemaal te ontspannen!”

Roos van Vugt: “Schiermonnikoog, vooral vanwege de eindeloze brede lange stranden, en omdat de bezoekers geen auto mogen meenemen. Het maakt alles daardoor extra puur.”

Frans Kapteijns: “Het natuurgebied Oisterwijkse bossen en vennen kent een heel mooi bezoekerscentrum en het is een tip om daar eerst eens langs te gaan als je het natuurgebied nog niet zo goed kent. De mensen daar vertellen dan over mooie routes en prachtige vennen. Zelf vind ik dat zo gaaf, want je loopt eerst door een mooie bosrijk deel en ineens sta je verrast te kijken naar een prachtig ven. Die afwisseling maakt dit natuurgebied zo prachtig. Bosvogels, zoals mezen en spechten hoor je tussen de soms machtige stammen van bomen. En aan de rand van de vennen zie kuifeenden, futen en soms, als je geluk hebt, spot je een machtige witte zilverreiger. Na een tijd genoten te hebben van de heerlijke wandeling kan je aan de randen van dit natuurgebied jezelf neervlijen in een van de karakteristieke horecagelegenheden en genieten van de Brabantse gastvrijheid.”

Jeroen van Mirck: “Bezoek de natuur in Amsterdam! In stadsdeel Nieuw-West bijvoorbeeld: De Oeverlanden (met rondlopende Schotse hooglanders), de Sloterplas (huur een kajak!) en de Tuinen van West (bezoek de Fruittuin en stel zelf een biologisch lunchpakket samen).”

Susanne Unck: “Texel. Ga elk jaar minstens een weekend en deze zoner twee weken kamperen. Lekker hardlopen langs het strand, bij De Koog bijvoorbeeld. En losgaan op aardbeien in de zelfpluktuin.”

Anna‑Maria Giannattasio: “Mijn favoriete #WelkomteruginNL tip is Aalsmeer. Prachtig varen, mooie eilandjes, lekker eten en gewoon gewoon…Dé plek om dichterbij de natuur en jezelf te komen. “

Hans van Leeuwen: “Het avontuur begint bij je voordeur!”

 

Back To Top