skip to Main Content

Stefan Moonen: “Gastvrijheid van de lokale bevolking maakt me blij.” #interview

Stefan Moonen is fotograaf en deelt graag zijn foto’s op de kanalen @justnicepictures en @beachstagram

Waarom ondersteun jij Welkom terug in Nederland?

Eigenlijk is het ‘showen’ van Nederland voor mij niets nieuws, ik ga graag op pad in Nederland en ontdek daarbij zoveel mogelijk nieuwe plekken, want er is echt veel moois om te zien. Samen met #welkomteruginNL een bijdrage leveren en ondernemers daarmee kunnen steunen is dus eigenlijk een kers op de taart!

Aan welke plek in Nederland koester jij herinneringen uit je jeugd?

Ik ben geboren in Haarlem wat een prachtige stad is met veel historie, en in de weekenden bracht ik veel tijd door op het water van het Friese Heeg. Vandaag de dag zijn combinaties van stad en platteland voor mij nog steeds de beste bestemmingen.

Hoe voel jij je echt welkom op een plek?

Gastvrijheid van de lokale bevolking maakt me blij, helemaal als ze hun speciale plekken uit de omgeving met me willen delen of me uitnodigen om samen iets te gaan bekijken.

Welke plek in Nederland wil je nog bezoeken?

Ik zou eigenlijk nog wel eens de lijn Vlissingen – Texel – Maastricht – Delftzijl willen volgen en ondervinden wat je allemaal tegen komt. Als ik ‘m zo voor me zie vormt de lijn ook de N van Nederland dus laten we het de N-route noemen.

Wat is je favoriete lekkernij/streekproduct?

M’n laatste ontdekking is de Zilte Duinen kaas. Deze kaas wordt op Terschelling van rauwe melk gemaakt van een lokale boerderij. Ze creëren een natuurkorst door deze in te smeren met olie en rijpen de kaas in bunkers op het eiland! De invloeden van de zee geven de kaas haar ‘zilte’ tonen. Erg lekker!

Wat vind jij zo bijzonder aan Nederland?

Het bijzondere is dat ik al jaren door Nederland reis van Noord naar Zuid en toch steeds weer nieuwe locaties tegenkom. Ik zou willen zeggen trek is wat tijd uit en rij eens binnendoor, dan ontdek je ook dicht in de buurt steeds weer iets nieuws.

Wat is je favoriete activiteit in de zomer? 

Ik heb lang aan het strand van het Noord-Hollandse Callantsoog gewoond, wat me altijd opviel is dat ik bij mooi weer nauwelijks dorpsgenoten op het strand zag. Die bleken vooral in de ochtend en avond op het strand te zijn. Want dan zie je pas de echt mooie ‘luchten’, dus dat heb ik overgenomen.

Welke vorm van accommodatie vind jij het leukste om bij/in te slapen en waarom?

Mijn favoriete accommodatie is toch wel de camper, hoewel mensen vaak denken dat een camper een beperking is geeft het mij juist de vrijheid van reizen en veel zien.

Welke plek tip je om samen met een partner/gezin/vrienden te bezoeken?

Ga is naar de meer noordelijk gelegen stranden van Noord-Holland zoals Bergen, Hargen, Petten en Callantsoog daar tref je nog ongerept strand zonder voetafdrukken. En eet dan in Callantsoog bij Jorgen en Iris een frietje op het dorpsplein, de beste van Nederland. Je hebt gegarandeerd een top dag!

Wat is je favoriete seizoen en waarom?  

Elk volgend seizoen is mijn favoriet, zodra we midden in een jaargetijde zitten snak ik naar het licht, de kleur, de temperatuur van het opvolgende seizoen. Dat maakt Nederland juist zo speciaal.

Back To Top