skip to Main Content

De favoriete plek van Instagramfotografen…

Joris Kuijper: “Er is nog zoveel te ontdekken en het bevindt zich vaak vlak onder je neus :).”

Kaz en Mechteld: “Zonsopkomst bij de Oisterwijkse bossen en vennen”

Gerben Pluim: “Mijn tip is mijn ‘achtertuin’ waar ik de meeste foto’s maak: in de omgeving van het Veluwemeer.”

Eko Setiawan: “in Amstelveen is er veel groen. Je hebt daar oa het prachtige Broersepark, heemtuin de Braak, het Thijssepark, het Amsterdamse Bos, het Kersenbloesempark t en het natuurgebied Schinkelbos.”

Willemien Kamps: “Kunstbunker Paasloo, Nijeveenstersluisje en de Molen De Helper bij Groningen
of Weerribben natuurgebied of De Slufter”

Reina de Jong: “Mijn tip zou zijn het mooie bosrijke gebied het Drents Friese Wold op de grens van( je raad het al ) Drenthe en Friesland”

Stèphanie Jill Klok: “Nederland kent vele mooie landgoederen, kastelen en buitenplaatsen. Van Anningahof tot Zonnestraal. Van kasteel Amerongen tot slot Zuylen. Allemaal bijzonder op hun eigen manier. Op zulke plekken dwaal ik graag rond. Soms in de mooie tuin eromheen, dan weer een uitgestrekt bos. En het fijne is; de meeste zijn vrij toegankelijk om te wandelen! En al meer dan de moeite waard. Binnen een kijkje nemen meestal niet.”

Laura vd Biggelaar: “Waar ik echt blij van word? Water! En wat heb ik dan een geluk in Nederland! Ik geniet van een wandeling door de Uiterwaarden langs de Rijn of uitwaaien op het strand aan de Noordzee. Maar écht blij word ik van Friesland. De witte zeilen tussen de groene weilanden met statige boerderijen, de uitgestrekte Friese meren, het eindeloze strand op de prachtige Waddeneilanden en het varen door de schattige dorpjes en verrassend leuke steden…”

Naomi Louwerens: “Ik hou van reizen en het verkennen van al het moois dat onze wereld, maar vooral ook ons eigen land te bieden heeft, want schoonheid is in principe overal te vinden en Nederland is zo divers! Als natuurmens geniet ik enorm van de duinen vlakbij ons huis tussen Den Haag en Kijkduin. Maar de bollenvelden bij Lisse en de Hoge Veluwe zijn ook favoriet, zeker in april als de tulpenvelden in bloei staan, en in augustus als de heide paars kleurt. Daarnaast hou ik enorm van kastelen, die ik vaak in het buitenland, met name in Schotland, Ierland, Frankrijk en Tsjechië op zoek, echter kwam ik er onlangs achter dat Kasteel de Haar bij Utrecht, het grootste kasteel van Nederland, hier zeker niet voor onderdoet! Een goede tip om eens te bezoeken en met zijn prachtige park en tuinen van 55 hectare is het er heerlijk rustig!”

Kimberley Griffioen: “Mijn tip is de Noordoostpolder in Flevoland. Elk voorjaar komen hier prachtige tulpenvelden tot bloei. Om de mooiste tulpenvelden te zien kun je de gemarkeerde ‘tulpenroute’ volgen. Handig, want zo weet je precies waar je moet zijn. In de omgeving zijn ook veel leuke dorpen die je kunt bezoeken, zoals het gezellige Urk.”

Peter van Haastrecht: “mijn mooiste plek van Nederland is Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen”

Jef van ‘t Hof: “Pak je fiets en doe een dagje Beemster (Noord Holland) aan met haar prachtige landschap, boerderijen, dorpjes en tal van bezienswaardigheden. Begin zeventiende eeuw was de Beemster nog een groot meer. Tot een groepje rijke Amsterdammers besloot het met 43 molens droog te leggen, zodat boeren er voedsel konden verbouwen. Sindsdien is de Beemster een symbool voor de manier waarop Nederlanders hun land zelf hebben ingericht. Binnen de Beemster liggen de dorpen Middenbeemster, Noordbeemster, Westbeemster, Zuidoostbeemster en zes kleine buurt(schappen). De Beemster werd in 1999 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.”

Sietse Hoegée: “Normaal gesproken ben ik een enorme fan van reizen. Dat is ook terug te zien aan mijn foto’s op Instagram. Maar deze zomer ga ik Nederland verder verkennen. Er is nog zoveel moois te zien! En dat doe ik het liefste met mijn drone op zak. Zelf woon in in Zuid Holland en het mooie van Zuid Holland is dat het zo veelzijdig is: de drukte van de grote steden zoals Rotterdam, Den Haag en Gouda, maar tegelijkertijd de rust van de polder”

Stefan Moonen: “Mijn oude woonplaats Callantsoog, waar het thuiskomen ook direct ‘op vakantie gaan’ is. Deze parel onder de kustdorpjes en direct aan zee in de Kop van Noord Holland biedt eigenlijk alles waar een bestemming aan moet voldoen. Van lopen langs een eindeloos wit strand, krabben zoeken op de pier, een foto tussen de tulpen en genieten van de prachtige Lepelaar. En pssst , als je het niet verder verteld …. Callantsoog heeft de beste patat en het lekkerste ijs van Nederland. Want ook dat is ontdekken!”

Olivier Groot: “Delft! Makkelijk praten voor mij aangezien ik er woon, maar ik zie het eigenlijk betrekkelijk weinig voorbijkomen op de actieve instagrams. Naast alle prachtige historische plekjes in de stad kan je vanuit Delft ook binnen een mum van tijd in Rotterdam en Den Haag zitten, bovendien ook omgeven door een heerljik kenmerkend hollandse landschap.”

Martin Manuel: “Rondom m’n woonplaats Amsterdam zijn talloze dorpen te vinden met ieder zo z’n eigen sfeer. Met goed weer maak ik graag een scootertocht langs Weesp, Abcoude en Baambrugge. Daarnaast is m’n eigen buurt, Zuidoost, ook een stadsdeel dat echt in ontwikkeling is en me steeds weer verbaast met leuke tentjes en activiteiten.”

Karin de Bruin: “Mijn tip is… het strand van Hellevoetsluis aan de zoute kant bij de Haringvlietdam. Ik kom hier graag aan het eind van de dag, zeker met afgaand water is het een fijn breed strand. Vogels vliegen vanaf het achtergelegen Quakjeswater over de duinen naar zee om te foerageren, paarden worden in het water “uitgelaten” en zelf kan ik geen genoeg krijgen van de fotogenieke visstokken in het water!”

Ellen van den Doel: “Het natuurgebied de Kwade Hoek op Goeree-Overflakkee. Echt een bijzonder gebied.”

Andy Hendrata: “Architectuur en kunst trekken me aan en ik ga dan ook graag naar musea. Een van mijn favorieten is het Naturalis museum in Leiden, dat net gerenoveerd en uitgebreid is. Wat ik het mooist vind aan dit museum is het centraal atrium, waar oud- en nieuwbouw bij elkaar komen. Hier vind je ook de 40m hoge glaskroongevel, gemaakt van duurzame materialen. De drie-dimensionale reliëfsculpturen zijn ook prachtig om te zien. Kortom echt een bezoekje waard!”

Annemieke Schaap: Het Gooi!

Claire Droppert: “Zonsopkomst bij Kinderdijk, vlakbij Rotterdam”

Cuno de Bruin: “Soesterduinen bij Utrecht is een prachtige omgeving om rond te lopen, met zonsopgang is het heerlijk rustig en waan je jezelf bijna in een ander land.”

Danielle Lakeman: “De Zandwacht. Een kunstwerk aan de kust van de Maasvlakte en ontworpen door kunstenaarscollectief Observatorium. Het lijnenspel, het veranderende licht, het opwaaiende zand en het uitzicht maken het tot een eindeloze inspiratiebron om prachtige foto’s te maken, maar ook om even helemaal tot rust te komen.”

Deepa Paul: “Ik ben onlangs verliefd geworden op de Schoorlse duinen, die wat afgelegener ligt en wilder aanvoelt. Een prachtige ontsnapping uit de stad tijdens een zonnig weekend.”

Eelco Roos“Het ‘onhollandse’ Zuid Limburg, de glooiende heuvels, de mensen en het heerlijk culinaire eten.”

Eliane Roest: “In Scheelhoek op het duurzame Goeree Overflakkee kan je het prachtige TIJ, vogelobservatorium bezoeken. Je kijkt naar vogels door een heuse Swarovski verrenkijker. Slechts 1 van de vele parels die je tegen kan komen als je wandelt in Nederland.”

Erik Hageman: “Één van mijn favoriete plekken in Nederland is te vinden in Haarlem. Aan de rand van het Spaarne, vanaf de Hooimarkt, kijk je over het water naar de nieuwe huizen op de Kelderwindkade aan de overkant. Vooral tijdens de zonsopkomst en zonsondergang met rustig water kan je genieten van een prachtige reflectie!”

Gosse Bouma: “De Brouwersgracht. Dit is voor mij ultiem Amsterdam. De Brouwersgracht heeft alle ingrediënten om te kunnen proeven van het schitterende klassieke Amsterdam. De prachtige oude en statige grachtenpanden, de mooie bruggen waar de stad zo bekend om staat en de oude iepen langs de grachten die elk seizoen weer voor een ander beeld van de stad zorgen.”

Jean Paul Bardelot: “Prachtig Oer-Hollands landschap met veel molens, weidedieren en nog veel meer kun je zien tussen Obdam en Heerhugowaard (Berkmeerdijk e.o.).”

Magda Spierings: “Waar ik heel graag foto’s maak in de vroege ochtend zijn de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Daar heerst een soort sprookjessfeer met de ochtendmist en de prachtige natuur.”

Marco de Groot: “Museum Voorlinden in Wassenaar. De combinatie van architectuur, kunst en natuur is daar zo fijn.”

Marco Dreijer: “De grotten onder de Sint-Pietersberg in Maastricht. Dat we dat hebben in Nederland is zo bijzonder!”

Marcus van Ee: “Rotterdam is natuurlijk bekend vanwege de moderne architectuur, maar pal naast het station vind je de gele luchtsingel. Deze luchtsingel brengt je o.a. naar het luchtpark Hofbogen, een gebied met gezellige kroegjes maar ook een schitterende muurschildering. Een echte urban hotspot.”

Ngoc Chau: “Vogelkijkhut de Kiekkaaste in Groningen.”

Owen Schumacher: “Mijn favoriete plek is Amsterdam. Ik stap de deur uit en ik zie het leven als theater aan me voorbij trekken. Theater dat ik in de schouwburg nu zo moet missen! In mijn foto’s ben ik vaak op zoek naar beelden die de opening zouden kunnen zijn van een scene of film.”

Ronald Jansen: “Tip voor een mooi stukje natuur in Twente is het Witte Veen, een mooi en zeer divers natuurgebied in de grensstreek waar ik regelmatig een wandeling maak.”

Sander & Bas Mustaards: “Fort Bourtange in het hoge Noorden tegen de Duitse grens. Niet alleen vanuit de lucht erg mooi maar ook vanaf de grond erg leuk om rond te kijken.”

Saskia van Kuijen: “De Kwade Hoek op Goeree Overflakkee.”

Saul de Jongh: “De singel van Breda, het water rond de binnenstad.”

Susan Hofsink: “De grootste zandvlakte van Noord-West Europa, de Vliehors op Vlieland!”

Vincent Croce: “Mijn tip is Natuurgebied Het Witte Veen. Een klein veengebied op de Nederlands- Duitse grens.”

Vincent Demmenie: “Recreatiegebied de Rottemeren. Dit natuurgebied is gelegen vlakbij Rotterdam. Ben je een actief persoon, dan kun je hier heerlijk zeilen, kanoën, mountainbiken, survivalen en skeeleren. Doe je het liever rustig aan? Het is ook prima geschikt voor vissen, (water)fietsen, wandelen, vogels kijken en fotograferen. Kortom, het is een uitstekende locatie voor je dagelijkse portie ‘buiten’.”

Albert Dros: “Ik vind het zelf altijd heerlijk om rond te wandelen in de heidegebieden in het Gooi, de Zuider- of Westerheide in Hilversum. Vaak kom ik er dan vroeg, met de zonsopkomst. Even lekker rondlopen, foto’s maken en daarna ontbijten bij 1 van de lokale bakkers!”

Robert-Paul Jansen: “Op de uitgestrekte heidevlakte van de Kampina waan je je als op een Afrikaanse Savanne! En na een korte wandeling, loop je vervolgens in een dichtbegroeid naaldbos als in Scandinavië. Hier ben je er echt even helemaal uit!”

Arden Kutlu: “Ik ben een Amsterdamse fotograaf en ik hou ervan om erop uit te gaan zowel in als buiten Amsterdam. De dorpen zoals o.a. Broek in Waterland, Edam, Hoorn, Haarlem, Weesp zijn waarachtig mooi en verdienen naar mijn mening meer aandacht.”

Back To Top