skip to Main Content

Tikva Looijen: “Ook in eigen land kun je verrast worden.” #interview

Reisblogger Tikva Looijen is ambassadeur van Welkom terug in Nederland. In dit interview vertelt ze waarom.

Waarom ondersteun jij Welkom in NL?

“Ik wil graag laten zien dat je niet altijd ver weg of lang weg hoeft te gaan om avonturen te beleven. Ook in eigen land kan je nog verrast worden. Je hoofd weer even leeg maken, samen genieten met je gezin en van het gevoel er op uit te zijn”

Aan welke plek in Nederland koester jij herinneringen uit je jeugd?

“Wij woonden in Heveadorp een heel klein dorpje ooit gebouwd voor de arbeiders van de Heveafabriek. Gelegen in een van de mooiste stukjes Nederland tussen Oosterbeek en Doorwerth. We speelden vaak op de Duno en de Hunneschans. Beide zijn ontstaan in de ijstijd en op een heldere dag kan je helemaal tot in Duitsland kijken.”

Foto: Gezin op Reis

Welke plek in Nederland wil je nog bezoeken?

“Ik ben nog nooit bij het Anne Frank huis geweest. Waar ik mij eigenlijk toch wel een beetje voor schaam. Daar moet ik zeker een keer naar toe.”

Welke vorm van accommodatie vind jij het leukste om bij/in te slapen en waarom?

Tijdens een stedentrip kies ik graag een kindvriendelijk hotel. Geen auto nodig en zo de stad inlopen. Voor een weekendje in de natuur het liefst een vakantiepark. Lekker je eigen huisjes en in de avond samen nog een wijntje op de bank drinken als onze dochter in haar eigen kamertje slaapt.

Foto: Gezin op Reis

Wat is je favoriete seizoen en waarom?

“De lente, die eerste warme dagen. Wanneer de natuur nog lekker fris ruikt en de bloemen in bloei staan. Lammetjes in de weide, mama eend met kuikens en een kalfje zien. Daar word ik blij van.”

Back To Top