skip to Main Content

Peter van Haastrecht: “Nederland is meer dan alleen je eigen achtertuin.” #interview

Natuurfotograaf Peter van Haastrecht is ambassadeur voor Welkom in terug in Nederland. Als natuurliefhebber weet hij als geen ander de mooiste plekjes te vinden.

Waarom ondersteun jij Welkom in NL?
“Ik krijg regelmatig de vraag van mijn volgers op Instagram waar ik toch die mooie foto’s maak! Heel veel mensen weten echt niet hoe mooi Nederland is of waar de mooiste plekjes te vinden zijn. Ik vind dit een mooi initiatief om de mensen in Nederland eens bewust te maken dat er veel meer is in Nederland dan alleen hun eigen achtertuin!”

Foto: Peter van Haastrecht
Aan welke plek in Nederland koester jij herinneringen uit je jeugd?
“Ik ben opgegroeid in Vinkeveen en was daarom ook vaak op de Vinkeveense plassen te vinden! Ook het natuurgebied van Botshol is zo’n mooi en rustig gebied en dat onder de rook van Amsterdam!
Zwemmen en varen over de plassen en wandelen door de polders!”
Hoe voel jij je echt welkom op een plek?
“In Nederland voel ik mij overal welkom. Bijna alle natuur en of recreatiegebieden zijn goed aangegeven en goed bereikbaar!”Welke plek in Nederland wil je nog bezoeken?
“Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar ik nog niet geweest ben. Maar ik wil wel vaker richting Drenthe en Groningen om te ontdekken! Ook wil ik nog eens naar Texel, dat is een van de weinige eilanden waar ik nog nooit geweest ben.”

Foto: Peter van Haastrecht
Wat is je favoriete lekkernij/streekproduct?
“Het eerste wat mij te binnen schiet is de Bossche bol daar kan ik er niet genoeg van krijgen, maar ik houd ook erg van Boerenkaas. En dan het liefst direct bij de boer vandaan uit een van de vele boerenland winkeltjes!”
Wat vind jij zo bijzonder aan Nederland?
“Dat alles zo goed te bereiken is, een mooie natuurwandeling via NS wandelroutes of vanuit je eigen dorpje op de fiets, overal is wel wat groen om je heen waar je even kan ontsnappen aan de drukte!”
Wat is je favoriete activiteit in de zomer?
“Dan mag ik graag gaan zwemmen in de Vinkeveense plassen! Heerlijk afkoelen op de warme dagen!”
Foto: Peter van Haastrecht

Welke vorm van accommodatie vind jij het leukste om bij/in te slapen en waarom?
“Ik heb zelf een campertje dus meer heb ik niet nodig, maar van een klein vakantiehuisje in het bos kan ik ook heel erg genieten!”

Welke plek tip je om samen met een partner/gezin/vrienden te bezoeken?
“De Laage Vuursche, je hebt daar voor ieder wat wils, mooie bossen en heidevelden en pannenkoeken eten nabij het klimbos.”
Foto: Peter van Haastrecht

Wat is je favoriete seizoen en waarom? 
“Ik houd het meeste van de herfst, de natuur is in transformatie voor de winter, alles kleurt prachtig geel, oranje en rood, de ultieme tijd voor een natuurfotograaf!”

Back To Top