skip to Main Content

Ongekende start voor online campagne ontdekkingsreis in eigen land

Op woensdag 3 juni werd de online campagne Welkom terug in Nederland gelanceerd. De ambitie is om met de campagne en hashtag #WelkomteruginNL in korte tijd een kettingreactie te ontketenen en bewustwording te creëren voor de toerisme- en recreatiemogelijkheden in Nederland. Dat is in de eerste week al bijzonder goed op gang gekomen. Met de campagne zijn in de eerste week al meer dan 3 miljoen mensen bereikt. Een ongekende start aldus de partners achter dit samenwerkingsverband.

De campagne is vooral gericht op bereik via social media. Zo hebben zich al meer dan 100 ambassadeurs aangemeld die via Instagram en Twitter hun volgers trakteren op mooie beelden en tips voor een verblijf in Nederland.

Zoveel te ontdekken
Peiler onder de campagne is een sfeervolle videoboodschap ‘Zoveel te ontdekken’, opgenomen op tot de verbeelding sprekende plekken in Nederland. De spot werd op woensdagavond 3 juni uitgezonden bij he tv-programma Beau met 806.000 kijkers. De focus van de campagne ligt verder op social bereik. Inmiddels verstuurden meer dan 300 actieve gebruikers op Twitter zo’n 700 tweets met een uniek bereik van 846.000 personen. Het op 3 juni gestarte Instagramkanaal @welkomterugin.nl telde een week later meer dan 1.200 volgers (en neemt dagelijks toe) met een engagement van ca. 37.500. Het bereik van de hashtag #WelkomteruginNL is op Instagram al bijna het miljoen gepasseerd. Met Instagram ads bereikten we in een week tijd 795.000 mensen.

Co-creatieproject
Het samenwerkingsverband van verschillende disciplines bestemmingsmarketeers heeft deze campagne belangenloos opgezet en aangejaagd. Ook de advertentiekosten worden door henzelf betaald om, zoals zij het zelf zeggen “de Nederlandse toerisme- en recreatieondernemers en gastvrijheidsindustrie een hart onder de riem te steken”. Meer informatie is te vinden op www.Welkomterugin.NL

Op ontdekkingsreis in Nederland
Het Instagramkanaal @welkomterugin.nl inspireert om op verkenning te gaan in Nederland. Ver weg lijkt misschien spannender, maar het avontuur is ook om de hoek te vinden. Met #WelkomteruginNL kun je dichtbij huis onvermoede locaties verkennen, komen verhalenvertellers op markante plekken aan het woord, staan leuke activiteiten en ontdek je ongekende vakantiemogelijkheden.

Bijdragen welkom
Iedereen is welkom met de hashtag #WelkomteruginNL een bijdrage te leveren en een lievelingsstek of visueel verhaal te delen op de eigen social mediakanalen en daarbij de Instagrampagina @welkomterugin.nl te taggen. Zo zal een waaier aan bekende en onbekende bestemmingen opduiken en inspiratie bieden voor de zomer in Nederland, dragen we allemaal bij aan het herstel van de economie in coronatijden, steunen we ondernemers en ontdekken we hoe veelzijdig en bijzonder Nederland is.

Back To Top