skip to Main Content

Denise Miltenburg: “Op het strand is het elk seizoen anders en zeezicht verveelt nooit!” #interview

Ambassadeur Denise Miltenburg is eigenaar van travelblog Follow my Footprints. Hier deelt ze mooie avonturen en ook in eigen land!

Aan welke plek in Nederland koester jij herinneringen uit je jeugd?

Als kind woonde ik in Weesp, Ankeveen en Nigtevecht. Prachtig gelegen dorpen, maar na jaren heerlijk hutten bouwen, slootjes springen, kikkerdril zoeken, schaatsen op de Ankeveense plassen, zwemmen in de Vecht en fietsen door de weilanden, vond ik het als puber supersaai en wilde de wijde wereld in, naar grote steden waar het ‘gebeurde’! Nu zie ik de schoonheid er weer van in.

Wat vind jij zo bijzonder aan Nederland?

Vroeger wilde ik altijd weg uit Nederland. Alles was beter dan hier. Hoe vreemder hoe beter, zo lang het maar níet te veel op Nederland leek. Maar sinds ik in Spanje en Thailand heb gewoond waardeer ik Nederland wel veel meer. Ik mis Bangkok nog steeds en hou echt van de Méditerranée, maar Nederland is zo gek nog niet.

Wat is je favoriete activiteit in de zomer? 

Hier in Den Haag kan ik zo naar de zee fietsen. Dat blijft mooi, altijd weer! Met de kinderen kom ik er graag, om te picknicken of puur om even naar de zonsondergang te kijken, maar ook zonder de kinderen vind ik het heerlijk om er te wandelen of even te genieten bij een strandtent.

Op het strand is het elk seizoen anders en zeezicht verveelt nooit!

Welke vorm van accommodatie vind jij het leukste om bij/in te slapen en waarom? 

Houten huisjes! Een beach hut, een strandhuisje, een chaletje, een blokhut, een wood lodge, een cabin; hoe je het ook noemt, daar hou ik van! Hoewel ik wel moet bekennen dat ik me tijdens persreizen in luxe hotels nog altijd als een kind zo blij voel bij het zien van een uitgebreid ontbijtbuffet met heel veel lekkers.

Welke plek tip je om samen met een partner/gezin/vrienden te bezoeken?

Mijn mooie en gezellige stad aan zee: Den Haag! Vaak gaan mensen een dagje of weekend naar Den Haag, maar ik raad echt aan wat langer te blijven. Den Haag heeft mooie natuur(gebieden), leuke wijken, toffe terrasjes, goede restaurants, veel fietspaden, trendy strandtenten, topmusea, prachtige gebouwen, gave muurschilderingen en ook voor kinderen is er van alles te doen in Den Haag.

Wat is je favoriete seizoen en waarom?  

De zomer, omdat ik van warm hou, liefst minimaal 25 graden en zwoele zomeravonden waarop je lekker buiten kunt eten en tot middernacht in de tuin kunt zitten, maar het weer deze lente was ook geweldig (laat ik het maar niet te hard zeggen, want nu ik dit typ begínt het toch te hozen!).

Deze coronamaanden leek de natuur in Nederland mooier en groener dan ooit!

Waarom ondersteun jij Welkom terug in Nederland?

Ik ging wel 10x per jaar naar het buitenland en dacht Nederland wel te kennen, maar sommige foto’s van anderen verrasten me echt. Ook rond je eigen woonplaats kun je zóveel moois zien! Ik geniet echt van alles wat ik de laatste tijd ontdek. Soms puur door eens een andere route door Den Haag te fietsen!

Hoe voel jij je echt welkom op een plek?

Waar de natuur mooi is, de zon schijnt en het warm is voel ik me fijn en daardoor ook welkom. Een houten huisje of gezellig adresje met lekker eten helpt ook.

En verder word ik blijer van een glimlach en een glas wijn dan van rozenblaadjes op m’n bed.

Welke plek in Nederland wil je nog bezoeken?

Haha, dat ga ik niet verklappen, want dan gaat iedereen er naartoe. Er waren nog een paar plekken waar ik graag als ‘eerste’ blogger over wilde schrijven of waar ik mensen mee wilde verrassen; nou dat kan ik nu wel vergeten. Iedereen ontdekt momenteel zoveel in eigen land.

Wat is je favoriete lekkernij/streekproduct?

Er is niet specifiek iets uit een bepaalde streek wat ik erg lekker vind, maar als ik toch een typische lekkernij moet noemen dan is dat: haring!

O, en ik eet al van kinds af aan élke dag hagelslag op brood; alleen niet als ik op reis ben.

Back To Top