skip to Main Content

Jean Paul Bardelot: “Steeds maar weer terug naar Zuid-Limburg” #interview

Fotograaf Jean Paul Bardelot is ambassadeur van Welkom terug in NL vertelt over zijn favoriete plekken in Nederland. 

Welke plek in Nederland wil je nog bezoeken?
“Voor mij als een echte Noord-Hollander wil ik steeds maar weer terug naar Zuid-Limburg. Het is betrekkelijk dichtbij, maar voelt als buitenland/ver weg. Leuke mensen, Bourgondisch genieten en een prachtige omgeving.”
Foto: Jean Paul Bardelot

Wat vind jij zo bijzonder aan Nederland?
“Het bijzondere van Nederland is, dat het van een afstand allemaal op elkaar lijkt, maar van dichtbij heel verschillend is. Zeker als fotograaf verbaas ik me iedere keer hoe mooi Nederland is, overal zijn mooie, maar vooral andere foto’s te maken, maar ook streekverhalen te horen en streekeigen gerechten te eten. Tijdens een fietstocht met een aantal pauzes merk je deze zaken extra goed op, Nederland is bovendien een perfect fietsland.”

Welke vorm van accommodatie vind jij het leukste om bij/in te slapen en waarom? 
Voor mij is het leukste om te verblijven in een tentje op de camping. Het primitieve koken, allemaal met elkaar op een veldje, sociale contacten die veel en gemakkelijk worden gemaakt en het genieten midden in de natuur.
Foto: Jean Paul Bardelot
Welke plek tip je om samen met een partner/gezin/vrienden te bezoeken?
“Mijn tip om te bezoeken is de fietsroute van 75 jaar bevrijding in Zuid-Limburg die rondom Valkenburg loopt. Prachtig Limburgs landschap en een uniek kijkje in het oorlogsverleden aldaar, met allerlei mogelijkheden voor lekker eten en drinken onderweg.”
Foto: Jean Paul Bardelot
Wat is je favoriete seizoen en waarom? 
Mijn favoriete seizoen is toch echt wel de lente, de vele ochtenden met mist, de langzaam warmer wordende dagen en de vele tulpenvelden die langzaam tot bloei komen. Voor mij als fotograaf het moment van het jaar.
Back To Top