skip to Main Content

Antonette Spaan: “We hebben zoveel natuur op zo’n klein oppervlak.” #interview

Ambassadeur Antonette Spaan van outdoor & adventure blog We12Travel deelt haar favoriete plekken in Nederland.

Waarom ondersteun jij Welkom terug in Nederland?

Omdat ik al jaren zelf met grote regelmaat op pad ben in Nederland en me steeds weer verbaas over al het moois dat we hier hebben. Dit deel ik graag met de rest van Nederland. Ik denk echt dat Nederland de afgelopen jaren op dat gebied ondergewaardeerd was.

Aan welke plek in Nederland koester jij herinneringen uit je jeugd?

De Veluwezoom en dan met name de Posbank. Hier gingen we op zondag altijd wandelen met het gezin nadat we uit de kerk kwamen.

Welke plek in Nederland wil je nog bezoeken?

Ik zou graag meer van de Waddeneilanden zien, ik ben alleen op Texel geweest en heel kort op Schiermonnikoog, maar hoor van iedereen dat de overige eilanden ook geweldig zijn.

Wat vind jij zo bijzonder aan Nederland?

Dat we zo veel natuur hebben op zo’n klein oppervlak. Je hoort vaak ’Nederland is vol’. Ik nodig die mensen uit om eens naar het oosten van het land te komen en een paar dagen over de Veluwe te gaan struinen. Ik sta er soms zelf ook nog van te kijken dat ik onderweg tijdens mijn wandeltochten zo weinig andere mensen tegenkom.

Welke vorm van accommodatie vind jij het leukste om bij/in te slapen en waarom?

Een mooie natuurcamping of een tiny house in de natuur. Bij voorkeur kleinschalig en gerund door natuurliefhebbers die me meer over de omgeving kunnen vertellen.

Back To Top