skip to Main Content

Nederlandtips door de ogen van onze intiatiefnemers

Isabel Mosk: “Mijn favoriete plek in Nederland? Dat is mijn ‘eigen’ stad Amsterdam! Ik ben vaak te vinden in het Westerpark (mijn achtertuin). De architectuur van de Westergas en diversiteit van dingen die je er kunt doen, zorgen ervoor dat dit de buitenspeelplaats van Amsterdam-West is. Een andere favoriete plek is de Jordaan. Ik kan hier uren rondlopen en genieten van de verschillende grachtenpanden. Amsterdam is vergeleken met andere wereldsteden echt een unieke stad!”

Jan-Willen Schram: “Eén favoriete plek in Nederland aanwijzen, dat is voor mij onmogelijk. Van de heuvels van Limburg tot de stranden op de Wadden, Nederland is prachtig. Als ik dan toch moet kiezen ga ik terug naar de regio waar ik ben opgegroeid. Het Smokkelaarspad over de Strijbeekse heide in Brabant voert je in 8 kilometer over de heide, door bos, langs beken en vennen, op en over de grens tussen Nederland en Belgie. Een verborgen parel.”

Jann Maätita: “De Poel in het Amsterdamse bos in Amstelveen. Prachtig meertje, met mooie steigers en waanzinnige zonsopkomsten en zonsondergangen.”

Jet van Dort:“Amsterdam is met stip op 1 mijn favoriete plek in Nederland. De stad is zo mooi en divers dat ik niet snel verveeld raak. Mijn favoriete plek is toch wel de Amstel en dan het stuk tussen het Martin Luther King park en het Amstelpark. Meteen even het gevoel dat je in de natuur bent! En fijn voor mij het is letterlijk mijn achtertuin!”

Joyce Kamerbeek:“Toen wij jong waren gingen wij vaak op vakantie in eigen land. Texel, Zeeland, Terschelling.. elk jaar weer. Terschelling is een van die plekken waar ik met veel plezier op terugkijk. Wat een vrijheid hadden we hier. Ik herinner mij de bungalow nog waar we in zaten, de bezoeken aan het strand waar we onze vader ingroeven in zand, waar we paardreden, langer mochten opblijven en simpelweg genoten van de Hollandse zomers. Die zijn stiekem toch wel mijn favoriet wanneer ik terugkijk op al mijn vakanties. Elke plek waar wij kwamen heeft een mooie herinnering en geeft me een nostalgisch gevoel. Ik denk dat ik daarom zo enthousiast ben over Welkom terug, in Nederland. Nederland is en blijft mijn thuis, het herinnert me aan familie en samenzijn. Een vakantie in eigen land biedt mogelijkheden, van vrienden en familie die een dagje langs kunnen komen en meegenieten, tot het ontdekken van een natuur die je nog niet kende. Ons land kent zoveel meer mooie plekken dan ik al ontdekt heb, dat weet ik zeker.”

Leon Koelewijn: “Noordwijk is mijn stekkie. Getogen niet geboren. Hutten bouwen in de duinen. Slootje springen tussen de bollenvelden. Zwemmen in de zee en bomen klimmen in de bossen. Noordwijk heeft alles. Drukte en rust. Zee en duin. Stads en dorps. Noordwijk is waar mijn huis staat en waar mijn thuis is.”

Marieke Klosters: “Als zzp’er met kantoor aan huis, loop ik het risico ’s ochtends vanuit mijn bed achter mijn bureau te schuiven. Daarom heb ik mijzelf een ijzeren discipline opgelegd de dag te beginnen met mijzelf uit te laten. In het Vondelpark, omdat ik het geluk heb dat dat mijn achtertuin is. Het allermooiste plekje daar is voor mij de Koeienweide. In elk jaargetijde een feest om even bij stil te staan. Ik zit er soms ook op mijn persoonlijke ‘Vrienden’-bankje, gedoneerd aan het park – samen met een groot aantal vrienden dus – bij een speciale gelegenheid. Gouden idee trouwens, zo’n bankje adopteren: kijk hier voor meer informatie.:

Marloes de Hooge“Mijn favoriete plek is het Bredase Mastbos, een eeuwenoud oerbos waar heide, loofbomen en naaldbossen volledig in elkaar opgaan. Je kunt er herten, vossen en uilen spotten. Vanuit de stad ben je er in tien minuten. Het is er zó mooi en rustig, dat een wandeling door het Mastbos haast therapeutisch werkt!”

Roy Platje: “Het havenhoofd van West-Terschelling is voor mij het eerste bijna tastbare begin van een vakantie op Terschelling. Het vooruitzicht van de rust, de vrijheid, het strand en de ruimte. Het eilandleven binnen Nederland, afgesloten van de rest van de wereld, even offline.”

Steven Boot: “Mijn mooiste plekje is de Nederlandse kust, en dan vooral Noordwijk aan Zee. In de winter is het een oase van rust, in de zomer één van de gezelligste plekken om lekker tot ’s avonds laat te chillen op het strand en genieten van de zonsondergang.”

Tim Boersma: “Ik kan sowieso genieten van De Wadden, niet voor niets Werelderfgoed, maar mijn favoriete plek is The Sunset op Ameland. Daar, na een wandeling met de hond over het strand, neerploffen en genieten van een koud glas bier met daarbij de Haute Friture Plank. Veel meer heb je niet nodig.”

Back To Top