skip to Main Content

Ellen van den Doel: “Als je dit leert waarderen ga je nog zo veel meer genieten” #interview

Fotografe Ellen van den Doel is ambassadeur van Welkom terug in Nederland. Ze vertelt waarom ze mee doet en over haar mooiste plekjes.

Waarom ondersteun jij Welkom in NL?

“Ik merk al langer dat mensen het mooie om zich heen bijna niet meer lijken te zien. Iedereen wil verder weg en daar de mooiste fotoā€™s maken. Terwijl er dicht bij huis ook zoveel moois te vinden is. Als je dit leert waarderen ga je nog zo veel meer genieten. Je hoeft niet onnodig te reizen en een wandeling dichtbij huis kan op die manier al bijzonder zijn. Vaak denken mensen dan alleen aan de geijkte bekende plekjes, maar er is zoveel meer te zien. Je geniet juist het meeste van plekjes ontdekken die heel mooi zijn en juist niet bekend. Alsof je een nieuw pareltje hebt gevonden.”

Aan welke plek in Nederland koester jij herinneringen uit je jeugd?

“Dichtbij huis is een hele belangrijke. Ik ben opgegroeid op het eiland Goeree-Overflakkee. Ik woon hier ook nog steeds. Omringd met water. Dus dat speelde vroeger al een belangrijke rol. Nog steeds kan ik enorm genieten van het water. Als ik aan het water sta kom ik tot rust.”

Hoe voel jij je echt welkom op een plek?

“Als mensen vriendelijk gedag zeggen als je elkaar passeert. Het zijn de kleine dingen die het doen. šŸ˜Š”

Welke plek in Nederland wil je nog bezoeken?

“Oh zoveel! Maar ik zou graag alle Waddeneilanden een keer bezoeken. De teller staat nu op 1.”

Foto: Ellen van den Doel

Wat is je favoriete lekkernij/streekproduct?

“Kruukplaetjes! Een typisch Flakkees koekje.”

Wat vind jij zo bijzonder aan Nederland?

“De weidsheid en het water. Ik vind het bijvoorbeeld prachtig om in de bergen te zijn, maar het gevoel van vrijheid en ruimte in Nederland vind ik heerlijk!”

Wat is je favoriete activiteit in de zomer?

“Relaxen op het strand, mountainbiken in de bossen en natuurlijk fotograferen.”

Foto: Ellen van den Doel

Welke vorm van accommodatie vind jij het leukste om bij/in te slapen en waarom?

“Een huisje op een rustige locatie. Heerlijk om zo ergens een omgeving te verkennen en ook de mogelijkheid hebben om je terug te trekken en te ontspannen in alle rust.”

Welke plek tip je om samen met een partner/gezin/vrienden te bezoeken?

“De Kwade Hoek is een prachtig natuurgebied, wat onder invloed staat van de getijden. Het lijkt wat type gebied betreft een beetje op de wadden. En dat in Zuid-Holland. Het is er altijd weer anders en zo rustig.”

Foto: Ellen van den Doel

Wat is je favoriete seizoen en waarom?

“Dat wordt een lastige keuze tussen herfst en voorjaar. Het voorjaar wint nipt. Het moment dat de natuur weer gaat uitlopen, bloemen gaan bloeien en alles fris oogt. Heerlijk! Het is ook niet mijn hobby om vroeg de wekker te zetten, maar als je in het voorjaar vroeg de wekker zet en je treft een mistige zonsopkomst. Dan is het ultiem genieten.”

Back To Top