skip to Main Content

Brigitte de Graaff namens Reishonger: “Niets is beter dan heerlijk bourgondisch bijkomen van een dag gefietst te hebben in de buitenlucht!” #interview

Ambassadeur Brigitte de Graaff vertelt namens team Reishonger wat ze bijzonder vindt aan Nederland:

Aan welke plek in Nederland koester jij herinneringen uit je jeugd?

Ik ben opgegroeid in een klein dorp in de Bollenstreek en vanuit mijn slaapkamerraam zag ik in het voorjaar de tulpenvelden staan. Die ongelofelijke kleurenpracht blijft altijd een aantrekkingskracht op mij hebben en ik moet er ieder jaar minstens één keer langs gaan.

Welke plek in Nederland wil je nog bezoeken?

Ik zou heel graag gaan fietsen in Limburg. Zeker het zuiden klinkt aanlokkelijk, met het heuvelachtige landschap en – naar wat ik hoor – het goede eten. Niets is beter dan heerlijk bourgondisch bijkomen van een dag gefietst te hebben in de buitenlucht!

Waarom ondersteun jij Welkom in NL?

Ik verbaas me er soms zelf over hoe leuk bijvoorbeeld sommige steden zijn in Nederland, terwijl ik daar dan pas voor het eerst in 30 jaar ben. Zonde dat er zoveel moois om de hoek ligt, en je daar dan geen gebruik van zou maken.

Wat vind jij zo bijzonder aan Nederland?

Ik vind de toegankelijkheid van de natuur heel bijzonder aan Nederland. Al zit je midden in de grote stad, binnen een mum van tijd kun je heerlijk uitwaaien aan het strand of mountainbiken door de bossen. Deze symbiose tussen wonen, werken en recreëren in zo’n klein land vind ik geweldig.

Wat is je favoriete lekkernij/streekproduct?

Ik ben dol op speciaalbier, dus waar ik ook kom, een lokaal speciaalbiertje van tap moet altijd geprobeerd worden!

Wat is je favoriete activiteit in de zomer?

Favoriete zomeractiviteit is sowieso bootje varen, en dan het liefst in Haarlem! Sowieso een prachtige stad, maar ook nog eens met een geweldige omgeving om per boot te ontdekken, met de Mooie Nel en Spaarndam om de hoek. Wijntje, kaasje en zonnetje erbij; niets meer aan doen!

Wat is je favoriete seizoen en waarom?  

Sowieso de winter! Hoe heerlijk het ook is om te fietsen of te borrelen op het terras in het zonnetje, ik ben echt dol op kerst en de sfeer in de steden wanneer de dagen donker worden en overal kerstverlichting hangt. Kneuterig, maar wat mij betreft op en top genieten.

Back To Top